Voorkom camperschade met deze eenvoudige stappen

26 juli 2024 in Alles voor je eerste camperreis en Voor reizigers

Je eerste campervakantie? Spannend! Reiziger Jan was iets te enthousiast en had zich niet helemaal goed verdiept in de kleine dingen die hij had kunnen doen om onnodige schade te voorkomen. Oeps! Wij zijn er om ervoor te zorgen dat jij niet dezelfde fouten maakt, zodat je weer netjes je borg terugkrijgt. Wees dus niet zoals Jan en lees onze handige tips voordat je op pad gaat!
Goboony voorkom camperschade met deze eenvoudige stappen

Voorkom camperschade met deze eenvoudige stappen

  1. Stoot je achterste niet

Je kunt nou eenmaal niet alles achter je camper zien, zelfs met een achteruitrijcamera kan dat lastig zijn. Laat daarom bij het parkeren of achteruitrijden altijd een medereiziger (of vraag het aan een vreemde) buiten de camper staan om de achterkant in de gaten te houden. Rol je raam naar beneden zodat je de instructies luid en duidelijk kunt horen.
Goboony voorkom camperschade met deze eenvoudige stappen

  1. Wees niet lui met de luifel

Wind kan op elk moment opsteken, dus rol de luifel altijd naar binnen wanneer je de camper verlaat! Ga je slapen? Rol de luifel naar binnen! En natuurlijk, bij slecht weer (je raad het al...): rol de luifel naar binnen! Controleer ook altijd de bovenkant van de luifel op losse takken of andere voorwerpen voordat je de luifel opbergt.

  1. Brandstof en water mengen niet

De tankopeningen van een camper zitten vaak op andere plekken dan je gewend bent. Zorg er daarom voor dat je de watertank niet per ongeluk met brandstof vult. Dit klinkt misschien vreemd, maar geloof ons, het gebeurt! Vraag bij het ophalen van de camper aan de eigenaar welke tankopening voor wat is en maak foto's of plak er labels op.
Goboony voorkom camperschade met deze eenvoudige stappen

  1. Ben je langer dan je denkt?

Een camper is meestal 20 tot 50 centimeter breder en tot 3 meter hoger dan een auto. Wees daarom voorzichtig met lage bruggen, bomen, parkeerbarrières en garages. Vraag de eigenaar om de hoogte-, lengte- en breedtematen van het voertuig duidelijk op te schrijven en plak deze op het dashboard.

  1. Schat, ik ben de sleutels kwijt

Het gebeurt vaker dan je denkt: reizigers die zichzelf buitensluiten van de camper. Houd de sleutels altijd in je zak of tas, zodat je niet buitengesloten raakt.
Goboony voorkom camperschade met deze eenvoudige stappen

  1. Sluit de luiken af

Tijdens het rijden kunnen dakramen door de winddruk gemakkelijk kapotgaan. Zorg er daarom altijd voor dat je de ramen sluit voordat je vertrekt.

  1. Vraag om een handleiding

Elke camper is anders, dus het is altijd goed om de eigenaar te vragen of hij of zij een handleiding voor het voertuig heeft.

Wees niet zoals Jan en verdien geld!

Ontvang €35 reistegoed door schadevrij te rijden. Breng je de camper gewoon weer helemaal intact terug, dan krijg je van ons een reistegoed ter waarde van €35. Het maakt niet uit of je een weekendje bent weggeweest of drie weken. Wij willen iedereen belonen die zorgvuldig omgaat met de spullen van een ander!