12 real-life ‘House of the Dragon’ filmlocaties die je kunt bezoeken

25 juni 2024 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes, Portugal, Spanje & Verenigd Koninkrijk

Na lang reikhalzend uitkijken, is het eindelijk zover: seizoen twee van ‘House of the Dragon’ staat online! Om de magie nog iets meer in je leven te brengen, kun je je vakantie op een (of meerdere) van de filmlocaties doorbrengen. Deze ‘House of the Dragon’ filmlocaties zijn verspreid door heel Europa en je kunt ze allemaal met de camper bezoeken!
Goboony House of the Dragon filmlocaties die je kunt bezoeken

‘House of the Dragon’ filmlocaties die je kunt bezoeken

Bezoek de Cave Dale, waar de acolieten van de gruwelijke krabbenkoningen schuilen. Of wat dacht je van de voorouderlijke zetel van Huis Targaryen in Dragonstone, ook wel bekend als Monsanto in Portugal? We hebben 12 geweldige plekken voor je klaarstaan, die stuk voor stuk waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen! 

Waar was ‘House of the Dragon’ gefilmd?

‘House of the Dragon’ is een van de vele ‘Game of Thrones’ spin-offs die HBO in opdracht heeft gemaakt na het razende succes van de originele show. Gebaseerd op ‘Fire & Blood’, een geschiedenisboek als je het naast de serie ‘A Song of Ice & Fire’ van George R. R. Martin legt, en speelt zich duizend jaar voordat we Daenerys Targaryen ontmoeten af. Het verhaal in ‘House of the Dragon’ concentreert zich op haar voorouders. 

Waar ‘Game of Thrones’ in Noord-Ierland, Kroatië en IJsland werd gefilmd, wordt deze spin-off grotendeels in Engeland en Wales gefilmd. Waar nog meer? Wij zochten het voor je uit! 
Goboony House of the Dragon filmlocaties die je kunt bezoeken

  1. Surrey, Engeland

We beginnen bij onze buren in Groot-Brittannië, in de rustige heuvels van Surrey. Dit is een plek vol geschiedenis, aangezien de Magna Carta (de Grote Oorkonde van de Vrijheid) hier ongeveer 900 jaar geleden werd ondertekend. Wat mij betreft de perfecte locatie voor het verhaal van de Targaryens! Deze plek, tussen de weelderige bossen, idyllische weidenvelden en de gezellige landhuizen, werd in de eerste aflevering gebruikt als locatie voor het toernooi. Je hebt de achtergrond van alle bloederige conflicten die op het scherm plaatsvinden misschien niet opgemerkt, dus ik kan je van harte aanraden de eerste aflevering nogmaals te bekijken als je deze locatie gaat bezoeken. 

Seizoen twee van ‘House of the Dragon’ brengt ons terug naar Surrey, maar deze keer naar een andere locatie. De Bourne Woods, van zichzelf al een magische locatie door de met mos bedekte bomen en het dikke bladerdek; er hangt folklore in de lucht! De Bourne Woods is in deze aflevering de thuisbasis van een episch strijdtoneel. We hadden niets anders verwacht van de makers van ‘Game of Thrones'. We weten nog niet hoe de strijd zal eindigen, maar voorlopig kun je door deze bossen wandelen en je voorbereiden op de fictieve verwoestingen. 

  1. Cáceres, Spanje 

Terwijl King’s Landing voornamelijk werd opgenomen in Kroatische Dubrovnik, werd in deze serie een iets minder bekende stad gebruikt: Cáceres in Spanje. Het is zo’n bizar mooie locatie dat de makers van de show besloten om het te gebruiken als een van de belangrijkste filmlocaties voor ‘House of the Dragon’. Het is naar mijn mening niet alleen van de mooiste steden van Spanje, maar het neemt je letterlijk mee terug in de tijd. Deze middeleeuwse stad is gevuld met oude muren, geplaveide straten, torentjes met griezelige waterspuwers en puntige daken. Eerlijk is eerlijk, het is de perfecte achtergrond voor elke fantasyserie. 
Goboony House of the Dragon filmlocaties die je kunt bezoeken

  1. Cornwall, Engeland

In Cornwall werden de Stepstones scènes gefilmd, op het geliefde Holywell Beach en nabij de Kynance Cove om precies te zijn. Direct een van mijn favoriete on-Engels ogende plekken aan de kust van Cornwall. Een kasteel op een eiland dat bekend staat als St. Michael’s Mount was eerder te zien in ‘Game of Thrones’ voor de Slag om Blackwater. In deze serie doet de locatie dienst als Driftmark, de thuisbasis van House Velaryon. Verken deze prachtige locatie terwijl je jezelf trakteert op een Cornish pasteitje of vers gevangen vis, net zoals de Targaryens zouden doen! 

  1. Trujillo, Spanje

Het is logisch dat een stad die bekendstaat om zijn goed bewaarde Romeinse ruïnes een uitstekende filmlocatie is voor een fantasyserie. Toch is Trujillo een van Spanje’s best bewaarde geheimen, wat het natuurlijk de perfecte plek maakt om een razend populaire serie te filmen (of om er op vakantie te gaan!). Tijdens de serie zul je snel de bekende middeleeuwse kastelen op de heuveltoppen herkennen. 

  1. Monsanto, Portugal

Welkom in het meest Portugese dorp van Portugal, ook wel bekend als Monsanto. Deze UNESCO-Werelderfgoed locatie zal je heel bekend voorkomen, met zijn gigantische rotsblokken, een fort op de bergtop en afbrokkelende stadsmuren. Dat komt omdat het de voorouderlijke zetel is van House Targaryen. Het kan een beetje leeg aanvoelen om Dragonstone te zien zonder alle draken die boven de stad rond cirkelen, maar je kunt nog steeds genieten van prachtige uitzichten. 
Goboony House of the Dragon filmlocaties die je kunt bezoeken

  1. Peak District, Engeland

Ondanks dat ‘House of the Dragon’ zich niet in het noorden afspeelde, gingen de filmmakers toch naar het noorden om te filmen. Namelijk naar de glooiende heuvels van het Peak District in Engeland. Het Peak District National Park bood veel schilderachtige achtergronden voor verschillende afleveringen. In het bijzonder werd Cave Dale gebruikt als locatie van de acolieten van de krabbenkoningen in scènes die veel toneel make-up vereisten. 

  1. Gaztelugatxe, Spanje

Het fort in Dragonstone is op zichzelf al indrukwekkend, maar het is de smalle, stenen trap met aan weerszijden een steile helling naar de oceaan die het oude huis van de Targaryens pas echt in een mysterieus magisch schouwspel verandert. Het mooie is dat er niets magisch aan is! Deze prachtige loopbrug bestaat in het echt en je kunt in de voetsporen treden van alle ‘Game of Thrones'- en ‘House of the Dragon'-acteurs die het aandurfden over te steken. Je vindt de legendarische trap op het schiereiland Gaztelugatxe aan de noordelijke kustlijn van Spanje, niet ver van de stad Bilbao. Het zal niet leiden tot een draak of een troon, maar wel tot een prachtig kerkje. Vergeet niet om de klokken te luiden! 
Goboony ‘House of the Dragon’ filmlocaties die je kunt bezoeken

  1. Catalonië, Spanje

In aflevering twee, wanneer Lord Corlys Velaryon en prinses Rhaenys de koning voorstellen om met hun 12-jarige dochter te trouwen en hun huizen te verenigen, dwalen ze feitelijk door de koninklijke botanische tuinen van Santa Clotilde. Je kunt ook door de hoge heggen en kronkelende grindpaden slenteren. Deze prachtige tuin ligt in de welbekende badplaats Lloret de Mar, perfect voor een lang weekendje weg. 

  1. Granada, Spanje

Granada is een populaire stad, voornamelijk dankzij de prachtige middeleeuwse architectuur en ligging aan de voet van de Sierra Nevada. Deze architectuur dateert uit de Moorse bezetting en is precies de reden waarom het werd geselecteerd als een van de filmlocaties van het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’. Granada vormt de perfecte setting voor Pentos, een van de belangrijkste steden in de serie. De scènes zijn opgenomen in Castillo de la Calahorra, een prachtig 14e-eeuws kasteel dat geschikt lijkt voor de koninklijke Targaryens. 
Goboony House of the Dragon filmlocaties die je kunt bezoeken

  1. Gwynedd, Wales

Wales is een land vol fantasie en mythe, dus het logisch dat HBO het zou kiezen voor de filmlocaties van seizoen twee van ‘House of the Dragon’. Het speelt ook een belangrijke rol in onze ultieme roadtrip langs Harry Potter filmlocaties. Deze keer reizen we af naar Gwynedd, dat is te zien als de ruige buitenkant van Dragonstone. Ga naar Trefor Quarry en voel je alsof je bij de Targaryens op bezoek bent terwijl ze vechten voor de troon. Gebruik je fantasie en beeld je in dat de glooiende heuvels gevuld zijn met onbevreesde ruiters. 

  1. Castleton, Engeland

Welkom in Castleton, hoewel je het misschien beter kent als de Vale of Arryn. De charmante straten van dit kleine stadje in Derbyshire zijn omgetoverd tot het huis van prins Daemon in House Arryn. Via deze scènes zullen we zijn kant van het verhaal te zien krijgen. Ga in het bijzonder naar Cave Dale, Market Place en Eldon Hill Quarry. 
Goboony House of the Dragon filmlocaties die je kunt bezoeken

  1. Anglesey, Wales

We gaan terug naar Wales, maar we gaan verder naar het noordwesten naar het prachtige eiland Anglesey. Ik ben echt geobsedeerd door dit eiland en ik raad je aan om van je reis een complete roadtrip door Anglesey te maken als je drie of vier dagen over hebt. Het eiland is vooral geliefd vanwege de stranden, en dat is precies waarom HBO ervoor heeft gekozen dit als filmlocatie te gebruiken. Penmon, Beaumaris, Llanddwyn Beach en Porth y Cwch werden allemaal gebruikt als filmlocaties, gevuld met duinen, kristalblauw water en wuivend strandgras. Het gerucht gaat dat hier gevechtsscènes zijn gefilmd, dus bereid je voor om dit prachtige gouden strand rood te zien worden! 

Ben je klaar om deze ongelooflijke filmlocaties van ‘House of the Dragon’ te verkennen? Of je nu team zwart of groen bent, je kunt de magie van je favoriete serie naar je volgende campervakantie brengen door naar een aantal van de bovenstaande filmlocaties te gaan. Reis af naar Portugal of Spanje of steek het water over richting onze buren. Waar je ook naartoe gaat, dit zijn de perfecte bestemmingen om toe te voegen aan je lijst van plekken die je absoluut moet bezoeken! 

Je kunt een van bovenstaande bestemmingen ook combineren met het bezoeken van bestemmingen die lijken op de filmlocaties van ‘Dune’ of het verkennen van echte Disney-bestemmingen in Europa